Henk Stuiver is overleden

Wij ontvingen het droeve bericht van het overlijden van ons erelid Henk Stuiver. Henk werd geboren op 24 april van het jaar dat de christelijke sportvereniging Be Quick ’28 werd opgericht. Henk heeft dus de leeftijd van 84 jaar bereikt. Wij condoleren zijn vrouw Coby, zijn (klein)kinderen en de overige familie en wensen hen vooral de komende dagen heel veel sterkte toe.

Zoals wij al eerder meldden zijn de Be Quick archieven niet zodanig dat er een overzicht kan worden gemaakt van de prestaties en verdiensten van Henk in de lange periode dat hij lid van Be Quick is geweest. Wij moeten het vooral hebben van de persoonlijke herinneringen van de oudere leden, want veel van de huidige leden zullen Henk niet gekend hebben, ook al omdat hij de laatste jaren niet meer op ons sportcomplex kwam.

Henk heeft verschillende functies binnen de club bekleed. Zo was hij bestuurslid algemene zaken (1994-1998), elftalleider en clubgrensrechter. Maar Henk was altijd en overal bereid om te helpen. Bij onderhoudswerk of bij verbouwingen stond Henk klaar om de (sterke) handen uit de mouwen te steken. Henk was ook bekend (sommigen gebruiken hier het woord ‘berucht’) om zijn rijstijl en hij reed veel voor de club. Spelers die nagebracht moesten worden omdat ze eerst in het 2e elftal hadden gespeeld of spelers die met de trein vanuit het studieadres niet op tijd konden komen, werden door Henk in supersnelle vaart nagebracht naar de locatie waar het 1e elftal haar uitwedstrijd speelde. Ook bij de ‘visevenementen’ was Henk altijd chauffeur. Henk was organisator en vaste deelnemer van het wadvissen. Een Be Quick evenement waar veel belangstelling voor bestond. Oudere Be Quickers kennen ongetwijfeld de smakelijke verhalen over de visavonturen van Wim Brem, Jan Schippers Karel van Tongeren, Henk v./d. Kolk en Piet van Drielen om maar enkele prominente vissers te noemen, die naast het vangen van veel vis, ook ontzettend veel plezier hadden. Henk was ook jarenlang elftalleider van het Be Quick team dat uitkwam op het door CSV ‘28 georganiseerde ‘Olde Zakk’n toernooi’.

henk stuiver 3

Jan Stuiver, Egbert Wink en Henk Stuiver

Wie Henk Stuiver zegt denkt natuurlijk ook aan broertje Jan (1930), waarmee hij samen een galvanisch bedrijf runde, waar veel getild en gesjouwd werd en met allerlei soorten chemicaliën werd gewerkt. Ze groeiden op in Assendorp en vaak speelden ze op het plein waar de Windesheimstraat en de Molenweg elkaar kruisen. Eerst zaten op de padvinderij, maar later (12 en 10 jaar) werden ze lid van Be Quick. In het boekje dat ter gelegenheid van de opening van het nieuwe sportpark werd uitgebracht zegt Jan over zijn oudere broer: “Als voetballer was Henk een voorhoedespeler, maar niet bovengemiddeld getalenteerd. Eigenlijk was hij een breedtesporter. Hij speelde ook korfbal, maar hij was vooral een heel goede hardloper, supersnel’. Zelf was Jan keeper en ging later de volleybalwereld in.

Maar wie Henk Stuiver en Be Quick zegt denkt nog meer aan Egbert Wink. Beiden waren onafscheidelijk, samen in het bestuur, samen naar de uitwedstrijden, samen op donderdagavond naar het clubhuis: eerst koffie drinken, dan naar de training en dan een biertje, maar wel weer op tijd naar huis. Samen waren ze ook aanwezig bij de opening van het nieuwe Be Quick complex.

henk stuiver 4

In september 2007 kwam aan Egbert Wink en Henk Stuiver (links) de eer toe om de symbolische openingshandeling te verrichten van onze nieuwe accommodatie met een vijf meter grote ballon in de vorm van een champagnefles

Na het overlijden van Egbert (2009) werden de bezoekjes van Henk aan het sportpark steeds minder, zeker toen zijn geheugen hem alsmaar vaker in de steek liet. Alleen in gezelschap van één van zijn zonen kwam Henk nog wel eens bij zijn clubje kijken, waar hij sinds 1940 lid van was!!

En zo moeten we alweer afscheid nemen van een oud-clubbestuurder, die veel voor Be Quick heeft betekend en gedaan en daardoor terecht tot erelid werd benoemd. Henk was belangstellend, recht door zee, ongecompliceerd en had geen dubbele agenda’s.

Henk Stuiver wordt vrijdag 7 december om 12.00 uur in de aula van crematorium Kranenburg herdacht. Na afloop van de dankdienst is er gelegenheid tot condoleren in Theehuis Agnietenberg.

Interim bestuur Be Quick ’28.

Dick Kamphuis,

secretaris.

henk stuiver

henk stuiver 2

2022 Copyright Be Quick '28 | Powered By Be Quick '28 and dr. Pepper 🌶