Egbert Wink overleden

Na een periode van ziekte is ons erelid en onze oud-voorzitter Egbert Wink overleden. Wij zijn Egbert veel dank verschuldigd voor alles wat hij voor Be Quick ’28 heeft betekend.

Wij wensen zijn familie heel veel sterkte bij het verwerken van dit grote verlies.

Het Bestuur en leden voetbalvereniging Be Quick ‘28.

wink 1


Reacties van leden:
Op 13 januari 2009 is Egbert Wink na een langdurig ziekbed overleden. Hij is 75 jaar oud geworden.

In de jaren tachtig van de vorige eeuw was hij de laatste Algemeen Voorzitter van de ‘omnivereniging’ Be Quick ’28. Omdat die constructie van een stuk of vijf afdelingen onder de paraplu van het Algemeen Bestuur niet meer efficiënt was, heeft het bestuur-Wink een concentratieplan ontworpen, waarbij de andere afdelingen afscheid namen van de omnivereniging en het voetbal als kernactiviteit overbleef. Een ingewikkeld proces, waarin ook eventuele overdrachtskosten voor het clubhuis een dreigende rol speelden. Egbert Wink heeft dat proces souverein tot een goed einde gebracht. Daarnaast heeft hij een belangrijke en in elk opzicht constructieve rol gespeeld als bouwheer bij de bouw en later bij de uitbreiding van het vorige clubhuis. Dat de vereniging met de nieuwe accommodatie dat ‘oude’ clubhuis moest opgeven, daar had Wink de uit zijn optiek begrijpelijke kwalificatie “kapitaalvernietiging” voor over.

Al die belangrijke en succesvolle bestuursactiviteiten heb ik persoonlijk niet meegemaakt. Ik heb Egbert Wink een jaar of twaalf geleden pas leren kennen – als supporters onder elkaar. Ik was onder de indruk van zijn positieve kijk op de club, waarvan hij de ontwikkeling steeds precies bleef volgen. Hij deed dat met humor, met grote integriteit en met nog grotere vriendelijkheid. Ik ben blij dat ik hem heb mogen meemaken. Ik zal hem zeer missen.

Sjaak Onderdelinden.


 

wink 2

2015 Copyright Be Quick '28 | Powered By Be Quick '28